3r TRIMESTRE

 

CANTADA “OZ 21”

 

Els nenes i nenes de la classe de les Galàxies el 22 de maig van participar a la cantada OZ 21  al teatre de la Passió d’ Olesa de Montserrat. La cantada va explicar la història del Mag d’Oz amb cançons molt animades i conegudes actuals, del segle 21.  Van cantar molt i molt bé i van ballar  genial inspirant-se en el personatge de l’espantaocells. Ens vau emocionar! Felicitats a tots i totes!

 

 

PRACTIQUEM ESCACS AMB L’ALBERT 

 

 

Els nens i nenes de 4t hem tingut la sort de tenir l’Albert sis dilluns seguits a la classe i ens ha explicat un munt de coses sobre els escacs. Gràcies a ell sabem moltes coses més sobre aquest esport! Gràcies Albert ens veiem el dia 31 de maig al torneig!

 

 

TREBALLEM L’ENTREVISTA A CASTELLANO

 

 

La classe de les Galàxies hem estat treballant l’entrevista a la classe de castellano. Vam preparar-la fent unes quantes preguntes , i per parelles, vam fer el paper de l’entrevistador/a i d’ entrevistat /da. Vam fer preguntes molt divertides i d’altres més personals, que ens han servit per conèixer millor els companys/es. Vam ser periodistes per un dia... Què guai!

 

 

FILLOLS/ES I PADRINS/ES PER SANT JORDI

 

2n TRIMESTRE

 

FEM L’OBRA DE TEATRE  “LA JOANA SENSE POR”

 

Els nens i nenes de la classe de les Galàxies aquest 2n trimestre hem fet l’obra de teatre de la “Joana sense por” que és un text teatral còmic escrit per Adelaida Frías. És una obra molt divertida on el príncep proposa a la Joana,   la protagonista, a anar a un castell encantat i allà es va trobant tot de personatges que poden fer por com: fantasmes, zombis, bruixes, esquelets... però ella és valenta i enginyosa , els fa bromes  i no té por de res. La Joana ens demostra, entre rialles,  que sent  com ella podem fer fora la por ràpidament.

 

Després de dies i dies d'assajos a la classe vam fer un assaig general al gimnàs ambs els decorats davant dels  nens i nenes de 3r.

 

I un altre dia vam fer l’estrena de l’obra davant d’altres cursos i mestres de l’escola. Malgrat els nervis, ho vam fer super bé i ens vam sentir molt satisfets de la feina feta. 

 

Geometria i art amb Robert Delaunay

A geometria vam treballar un munt de coses a través del quadre " Sun and moon" de Robert Delaunay. Primer vam observar el quadre, vam fer pluja d’idees del que trobàvem tant de coses matemàtiques com de coses que no ho eren. Després vam dir què ens transmetia el quadre i li vam anar posant títols.

 

Un altre dia vam fer circumferències amb el compàs per familiaritzar-nos amb aquesta eina. Vam retallar els cercles, els vam pintar amb ceres i per grups vam anar composant una nova obra en forma de cercle inspirant-nos amb la que vam veure de Delaunay.

Fem la classe d’Artemat al MACBA

Fem classificacions de prismes, cons, piràmides i esferes

 

Anem al Planetari

 

 

SETMANA DE CARNESTOLTES

 

Aquesta setmana havíem de portar les consignes per seguir les ordres de la reina carnestoltes. Han estat molt divertides! També hem fet tallers de màscares per a la gran xocolatada carnavalera de divendres.  

                 

                   LES TAULES DE MULTIPLICAR

 

EXPOSICIONS ORALS SOBRE EL NOM DE LA CLASSE

TEATRE EN ANGLÈS

PRACTIQUEM L’ESGRIMA

 

1r TRIMESTRE

 

ELS FILLOLS/ES I PADRINS/ES ENS DESITGEM MOLT BON ANY 2019!

El dijous 20 de desembre vam anar a 1r a desitjar-los Bon Any.  Vam intercanviar – nos postals. Els fillols ens van donar una postal en forma de mussol i una xocolatina. Nosaltres els vam portar un Rudolf comestible. També vam cantar cançons i jugar tots junts. Ens ho vam passar molt bé!

Escrit per Mohamed i Abdullah

 

 

LLEGIM EN VEU ALTA EL LLIBRE “ SUPERPODERS”

Concert d’hivern

 

                     

                     A CASTELLÀ TREBALLEM  “EL ANUNCIO”

 

 

Aquest trimestre a castellà cada alumne es va inventar un producte per anunciar-lo: mòbils, pizzes, restaurants, sabates, vestits, colònies... Van triar un nom, van pensar en un eslògan, també en els avantatges del producte, disseny... i al final ho van compartir a tota la classe. 

 

             Visita de la Guàrdia Urbana a 4t

 

 

Dos guàrdies urbans van venir a la classe de les Galàxies i ens van ensenyar diferents normes vials a través del joc del Trivial, ens ho vam passar molt i molt bé. Gràcies per la visita!  

 

 

             VISITA AL MACBA: UN SEGLE BREU

 

 

Vam anar al MACBA i allà vam aprendre molt sobre artistes contemporanis, vam veure una sala plena de cartells, una escultura feta amb soldadets blancs, quadres amb la tècnica collage. Totes aquestes obres d'art ens van fer pensar i reflexionar moltíssim. Després inspirant-nos amb el que havíem vist a la visita guiada vam elaborar els nostres cartells per grups.  

 

A classe vam fer una breu exposició oral davant dels companys i companyes explicant perquè havíem triat aquella frase i com havíem decorat el cartell.  

 

              LA BOTIGA DE PARAIGÜES MIRÓ

 

 

El dilluns 5 de novembre vam anar a la botiga de Paraigües Miró. Allà, la Josefina, ens va explicar de manera molt interessant i dolça l’ofici de fer paraigües. Ens va semblar a tots i a totes una passada i molts vam pensar que ens agradaria tenir quan fóssim grans una botiga de paraigües. La Josefina ens va semblar una botiguera super agradable i acollidora i  per això l’anirem a saludar algun dia!

 

GRÀCIES JOSEFINA!

                       PATI A LA PLAÇA CASTELLA

 

Després de veure la peli de COCO 3r i 4t, ens vam organitzar per deixar la classe com estava abans i després vam fer el pati a la Plaça Castella. Va ser un pati molt divertit! 

 

                      FOTO DE 4T

 

           Aquí teniu la foto de la “família” de 4t ¡, la classe de les Galàxies!

           Esteu guapíssims i guapíssimes!

 

Ja tenim nom per la classe, som...

 

LA CLASSE DE LES GALÀXIES!

Us regalem una cançó per començar bé el curs...

 

Esperem que us agradi!

Comencem un nou curs!

 

Hola nens i nenes de 4t,  

 

Ja hem començat el nou curs, el segon del Cicle Mitjà, és a dir 4t. Ara sou els grans del pis taronja i és més responsabilitat que l’any passat però sabem que podeu ser un bon exemple, sobretot quan us ho proposeu. Confiem molt en tots i totes vosaltres, sou molt especials. Quina il·lusió fer 4t amb vosaltres!  

 

Ja hem vist que els primers dies veníeu amb moltes ganes de començar el nou curs i viure moltes de les activitats que veieu que el curs passat feien la classe dels Mamuts. Doncs ha arribat el moment de començar!

 

Esteu preparats i preparades?

 

Una abraçada

 

Equip de Mestres